Pite tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg TBL 70 fehér tönköly
  • 25 dkg TBL 200 teljeskiőrlésű liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tönkölydara
  • 30 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kanál tejföl

Töltelék:

  • Kimagozott meggy
  • Kristálycukor
  • Vágott dió (lehet mák, vagy dió töltelék)

A fentieket jól összekeverjük, jól összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük fél órát, majd a fele tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tésztát tönkölydarával jól megszórjuk, majd rátesszük a tölteléket (cukorral összekevert kimagozott meggyet, vagy mák, vagy dió tölteléket).

A tészta másik felét kinyújtjuk, és óvatosan ráterítjük a töltelékre, vágott dióval megszórjuk, forró sütőben kisütjük.